Vliegen

Op internet zag ik een foto van dit kleine meisje, met er bij geschreven:

“What if I fall? – Oh, but my darling, what if you fly?”

Ik weet niet wat het was – het meisje of die tekst – maar ik vond het fantastisch en schilderde haar uiteindelijk twee keer.

De eerste keer wou ik het lieve/naïve benadrukken door te werken met heel sobere kleuren.

100_7994.JPG

80 x 80 cm

Bij het tweede schilderij gebruikte ik net veel kleur om iets speels/dromerigs/sprookjesachtig te krijgen.

100_7995.JPG

80 x 80 cm

Het resultaat zijn 2 totaal verschillende werken. Ik heb getwijfeld of ik ze wel allebei zou tonen, maar ik kan moeilijk kiezen welke ik het liefste zie. Ze zijn gewoon heel anders. En eigenlijk is het ook wel leuk om te tonen dat een schilderij geen kopie is van een foto, maar een interpretatie. En dat die interpretatie enorm kan verschillen van dag tot dag…

Reacties zijn gesloten.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: